Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

5 tipp, hogy az ajándék virágcsokor hosszú ideig friss maradjon

Épp most kaptál egy gyönyörű, életteli virágcsokrot egy baráttól, családtagtól, kollégától vagy éppen életed szerelmétől? Természetes, hogy ezt a csodás ajándékot minél tovább meg szeretnéd őrizni teljes valójában. De hogyan? Egy virágcsokor élettartama a közelében sincs a cserepes virágokénak. Habár a Szépérzéknél minden virágcsokor és virágbox a legfrissebb virágokból készül, tudjuk, hogy a vágott virágok nem gyönyörködtetnek minket örökké.

Talán azt hiheted, már minden trükk és praktika a zsebedben van amit alkalmazhatsz virágaid élettartamának meghosszabbításához, mi mégis megpróbálunk most új virágcsokor mentő tanácsokkal szolgálni. Próbálj ki egyet ezek közül az ötletek közül és nézd meg, mi történik! :)

Tippek a virágcsokor frissen tartásáért

 

1. A Sprite-ot a virágod is szereti

A víz mellé önts a vázába kb. 1 dl Sprite-ot! Az üdítőben lévő cukor jó tápanyagként szolgál a virágcsokor számára, a citrom-lime ízesítés miatt pedig van elég savtartalma ahhoz, hogy megakadályozza a káros anyagok elszaporodását a vízben.

2. Használj metszőollót!

Felejtsd el a papírvágó ollót, ha virágról van szó! A szárak végeit inkább metszőolló segítségével metszd le egy tiszta, átlós vágással! Így a virágok sokkal hatékonyabban tudják magukba szívni a vízből a hasznos anyagokat és a virágcsokor sokkal több ideig lesz az asztal éke.

3. Adj egy kis fehérítőt a vízhez!

A fehérítő megöli a vízben elszaporodó baktériumokat, amik a virágaidra leselkedő elsőszámú veszélyforrást jelentik.

4. Maradjon tiszta az otthonod!

Mint ahogy már elmondtuk, sajnos még nem találták fel az élővirágból készült örök élettartamú virágcsokrot. Számodra is bosszantó, hogy olykor a csokrod környékén minden tiszta virágpor lesz, amint hervadni kezd a virág? Ezt könnyen megoldhatod azzal, hogy időben eltávolítod a nagyobb virágok (pl. a liliom) porzóját.

5. Cseréld a vizet minden nap!

Erről a tippről már valószínűleg Te is hallottál, azonban nem győzzük elégszer hangsúlyozni a fontosságát. Naponta öntsd ki a vizet, mosd ki a vázát, majd töltsd meg tiszta vízzel (és persze a választott extra hozzávalóddal  wink )! A tiszta környezettől boldogabbak lesznek a virágaid és tovább marad frissen a virágcsokor.

Mindig szívszorító érzés, ha egy különleges embertől kapott, csodás virágcsokor hervadni kezd. Reméljük, ezzel a pár tanáccsal segítettünk abban, hogy minél tovább tarthasson az a jóleső érzés, ami eltölt a kedves ajándék láttán. Neked van valamilyen extra tipped, amivel frissen tartod a vágott virágokat? Oszd meg velünk! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: jó tudni ajándék
Álláshirdetés
Blog