Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Ismerd meg Bakos-Puskás Adriennt!

Ahogy már megszokhattátok, időről-időre bemutatunk egy olyan embert, aki nagyban hozzájárul a Szépérzék Virágkereskedelem zökkenőmentes működéséhez és sikeréhez. Most Bakos-Puskás Adriennt kérdeztük meg a karácsonnyal és jótékonysággal kapcsolatos gondolatairól.

 

Mi a legkülönlegesebb karácsonyi élményed?

Nem tudok egy élményt kiemelni. Számomra a gyermekkorom Karácsonyi élményei a legkedvesebbek. Gyerekként mindig nagyon vártam a Karácsonyt. Már hetekkel Szenteste előtt megkezdődtek a vers és ének tanulások az iskolában és a templomban is. 24-én reggel Apukám behozta a fát, amit a család közösen díszített fel, Anyukám sütött-főzött a konyhában, este pedig közösen elmentünk a templomba. Az istentisztelet után karácsonyi zenéket hallgatva együtt vacsorázott  a család majd kibontottuk az ajándékokat. Ez a folyamat mind a mai napig így van a családunkban. Sajnos a gyermeki izgatottság mára elmúlt, de még mindig nagy örömmel és készülődéssel várom a Karácsonyt, hogy minőségi, nyugodt perceket tölthessek együtt a családdal. Remélem, ha egyszer gyermekeink lesznek, mi is át tudjuk nekik adni azt az idilli, nyugodt, ünnepi hangulatot, amit a szüleim teremtenek minden Karácsonykor.

 

Mi az, ami nélkül számodra nem karácsony a karácsony?

Számomra nem Karácsony a Karácsony a klasszikus karácsonyi jelképek nélkül. Az Adventi készülődés során minden héten meggyújtjuk az adventi koszorút, elengedhetetlen a karácsonyfa díszítés, valamint Szenteste az Istentisztelet.

 

Hogyan készültök idén a karácsonyra?

Mióta férjhez mentem és én is  Szépérzék Virágkereskedelem-nél dolgozom, jelentősen átalakult a karácsonyi készülődés menete. :)  A karácsonyi készülődést mi már minden év Januárjában elkezdjük, időben le kell adnunk a rendeléseket, hogy minden karácsonyi kellék időben megérkezzen. Szeptembertől már folyik a szervezés, tervezés, a dekorációt pedig általában már november első hetében elkészítjük Helfrich Eszter Annával közösen, aki már több éve a Szépérzék Virágkereskedelem dekoratőre. Idén közösen egy újdonsággal is készültünk :) Személyes tapasztalat, hogy a fenyőfa kiválasztása, díszítése mindig egy kényes téma a családban :) Idén Eszterrel és az Euroweddingfilm.com-mal közösen készítettünk egy kisfilmet, amelyben Eszter praktikus tanácsokkal lát el minket a fa díszítés fortélyaival kapcsolatban.

Sajnos a munka mellett kevés időnk marad az otthoni készülődésre, de szerencsére a szüleink maximálisan segítenek és megteremtik az idilli karácsonyi hangulatot mire mi is hazaérünk. :)

 

Miért csatlakoztatok a Meseklinika kezdeményezéshez?

A jótékonysági kezdeményezéseket, adománygyűjtéseket egész évben fontosnak tartom, lehetőségeinkhez mérten mi is folyamatosan részt veszünk hasonlókban. Véleményem szerint a Karácsony, a szeretet ünnepe talán a legkedvesebb, legszeretetteljesebb időszak minden ember számára. Az adventi mindennapok meghatározó érzése a szeretet, a törődés és sokkal több időt fordítunk egymásra, mint a rohanó hétköznapokon. Azért csatlakoztunk a kezdeményezéshez, mert átérezzük, hogy milyen nehéz azoknak a gyerekeknek és szülőknek is, akik a Karácsonyt a kórházban töltik és ezáltal szeretnénk kedveskedni nekik, valamint könnyíteni a szülőkön, hogy ha csak rövid időre is, de el tudjanak szakadni a betegágy mellől.

A Meseklinika legfőbb értéke, hogy kortól, nemtől és anyagi helyzettől függetlenül bárki tud segíteni, aki szeretne. A mai rohanó világban az idő az egyik legértékesebb dolog a legtöbb ember számára és úgy gondolom, hogy pont az adventi időszak az, amikor megállunk egy kicsit és úgy igazán van időnk a szeretteinkre, rokonainkra és az elesettek gyámolítására.

 

Mivel járultok hozzá a Meseklinika sikeréhez?

A Meseklinika kezdeményezéshez elsősorban egy számunkra testhezálló dologgal járulunk hozzá, a Gyermekklinika teljes karácsonyi dekorációjának az elkészítésével. Mivel egy nagy volumenű munkáról van szó, így a Szépérzék Virágkereskedelem minden munkatársát bevontuk valamilyen formában a dekoráció elkészítésébe. Az alapanyag megrendelése, szállítása, az üzletekben az elkészítése, valamint maga a dekorálás a kollégák munkájának az eredménye. A dekoráción kívűl mi is részt veszünk a meseolvasásban, valamint a játékokban.

Tartalomhoz tartozó címkék: dolgozóink
Álláshirdetés
Blog