Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Ecuadori rózsa: a virágok királynője

Bizonyára mindenki egyetért velünk, ha azt állítjuk, hogy a rózsa a legnépszerűbb virágfajta a világon. Gyönyörű, elegáns megjelenését elnézve, csodás illatát szagolva nem is csodálkozunk ezen a tényen. Éppen ezért a rózsa számít a legnépszerűbb ajándéknak olyan különleges alkalmakkor, mint amilyen a közelgő Valentin nap. A történelem során olyan erős szimbolika alakult ki a rózsák kapcsán, hogy a virágok már-már beszélnek helyettünk az átadáskor. Mindegyik színnek megvan a maga jelentése. Lehetnek a szerelem, a barátság, a törődés, a hűség, az emlékezés vagy akár a tisztaság szimbólumai. Ezek a dolgok magyarázatot adnak arra, miért vagyunk felettébb körültekintőek az általunk használt rózsák kiválasztása során. Büszkén mondhatjuk, hogy mára megtaláltuk a tökéleteset: ez nem más, mint az ecuadori rózsa. Miért vagyunk elkötelezett rajongói az Ecuadorból származó rózsáknak? Ebben a bejegyzésben megmagyarázzuk.

Ecuador a világ egyik legnagyobb rózsa kínálatával rendelkezik

Napjainkban Ecuador a harmadik legjelentősebb szereplő a világon a vágott virágot exportáló országok között. Az országból kiáramló virágtömegnek közel háromnegyed részét teszik ki a rózsák. Bámulatos, hogy az ország parányi méretének ellenére ennyire nagy hírnévre tett szert a virágpiacon. A rózsák nevelése az ecuadori lakosok ezreinek ad munkát. Nekik köszönhetjük, hogy a csodás virágok segítségével a világ számos részén elmondhatjuk a legmélyebb érzéseinket.

 

Miért váltak az ecuadori rózsák a világ legjobbjaivá?

 

1. Az ecuadori rózsa méretének köszönhetően sokkal tetszetősebb

A holland, kolumbiai vagy afrikai rózsákkal ellentétben az ecuadori rózsák feje sokkal nagyobb és szárai is vastagabbak és hosszabbak. Az ecuadori rózsák akár másfél méter magasra is megnőhetnek. Ez leginkább a nevelésének helyén uralkodó környezeti viszonyoknak köszönhető.

2. Az ecuadori rózsa tartósabb vágott virágként

Gyakran előfordul, hogy a rózsák nyújtotta tündöklő megjelenést és ellenállhatatlan illatot nem élvezhetjük olyan sokáig, ameddig szeretnénk. A Szépérzék Virágkereskedelemnél azonban ez is egy fontos szempontot jelent a virágok kiválasztása során. A tartóssága miatt az ecuadori rózsa újabb pluszpontot zsebelt be nálunk: ezek a virágok 2 hétig is csodás díszei lesznek az asztalodnak.

3. Az ecuadori rózsákat egyedülálló körülmények között nevelik

A rózsák termesztése esetén Ecuador kétségkívül egy olyan ország, amely képes a legkedvezőbb körülmények biztosítására. Az extra hosszú szárak és a hosszantartó virágok neveléséhez két fontos dolog is hozzájárul. Az első szimplán a földrajzi elhelyezkedésnek tudható be. Egyenlítői fekvésének köszönhetően a rózsák sokkal több napfényt kapnak, mint bárhol a világon. A másik tényező az, hogy az ecuadori rózsák legnagyobb hányadát Pichincha tartományban nevelik. Ez az Andok hegységben, 2800-3000 méter tengerszint feletti magasságon helyezkedik el. E viszonyok mellett a rózsák fejlődése több időt vesz igénybe, emiatt száruk és szirmaik is nagyobbra nőnek.

4. Széles színválaszték

A méretei és tartóssága mellett a színválaszték okozza az ecuadori rózsák népszerűségét. Ecuador több mint 500 féle különböző rózsával borítja virágba a világot. Ezek szinte a szivárvány minden színében elérhetőek a vöröstől a rózsaszínen, sárgán és fehéren keresztül egészen a liláig. Persze ma már nem megy ritkaságszámba a még tetszetősebb, többszínű szirmú rózsa sem. Ez a széles színválaszték szintén a földrajzi körülményeknek köszönhető. A magaslati nevelési körülmények ugyanis hidegebb éjszakákhoz is vezetnek, amelyek a kontrasztos, bikolor szirmok kialakulásáért felelősek.

 

Ha még nem érzed az ellenállhatatlan késztetést, hogy azonnal az online virágküldő felületünkre kattints vagy rohanj valamelyik Szépérzék virágüzletbe egy ecuadori rózsacsokorért, akkor íme még egy remek indok: hamarosan itt a Valentin nap! Persze születésnapi, névnapi, évfordulós ajándékként, vagy csak úgy, a szeretet kimutatására is az egyik legkifinomultabb választás lehet.

Valentin napi előrendelésed leadhatod IDE KATTINTVA. Akár házhozszállítást kérsz, akár az üzletben veszed át a csokrot vagy a rózsaboxot, garantáltan nem kell sorbanállással töltened az idődet!

Tartalomhoz tartozó címkék: jó tudni
Álláshirdetés
Blog