Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Ismerd meg Helfrich Eszter Annát!

 

Helfrich Eszter Anna, a Szépérzék dekoratőreIsmerd meg Esztert, a Szépérzék dekoratőrét, aki egy kis faluban nőtt fel, nagy családban, a természet közelében, rétivirágok között!  smiley


Hogyan lettél dekoratőr? Mindig biztos voltál abban, hogy ezt szeretnéd csinálni? Mikor és minek kapcsán fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te hivatásod?

Nem állítom, hogy gyerekkorom óta kergettem az álmot, hogy dekoratőr lehessek, de már fiatalon megfogalmazódott bennem, hogy szívesen foglalkoznék belső terek alakításával. Ilyen irányú útkeresésem első fontos állomása volt, hogy lakberendezői képesítést szereztem. Ez persze még messze azelőtt történt, hogy dekoratőrként képzeltem el a mindennapjaimat.

Meghatározó élmény volt, amikor minden különösebb előzmény nélkül egy nemzetközi dekoratőr kolléganőm bevont egy finom-porcelánokat forgalmazó üzlet belsőjének berendezésébe, sőt lelkesedésemet látva segített részt vennem egy Bécsben megrendezett dekoratőr workshopon.

Hogyan írnád le a Te stílusod? Mi az, amivel a legjobban szeretsz dolgozni, milyen színek, elemek a kedvenceid?

Talán szerénytelen lenne, ha azt mondanám, hogy önálló, jól felismerhető stílusom van, de tény, hogy minden feladat, megbízás alkalmával hamar összeáll a fejemben egy vízió, a megvalósítandó céllal kapcsolatban. Ezt persze mindig motiválja valami üzenet, vagy mondanivaló, ami kifejezésre vár. Minden színt szeretek.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Szépérzékkel? Milyen munkát csináltál nekik először?

Furcsa módon egy hirdetés kapcsán, ami pont annyira volt sejtelmesen megfogalmazva, hogy bármit bele tudtam képzelni. Azóta kiderült, hogy valóban szinte bármit belefér a közös munkánkba. Első megbízásom egy karácsonyi üzletbelső kialakítása volt a debreceni virágboltban.

Hogyan alakult ki az állandó közös munka? Milyen gyakorisággal kerültök kapcsolatba? Mik az állandó feladataid?

Az első üzletbelső sikere hozta a felkérést a többi virágboltra, majd sokat egyeztetve és tervezgetve jutottunk el a teljes üzlet átépítésig. Az üzletbelsők "aktualizálása" rendszeres feladatom a szezonális felkészítésen túl, illetve igyekszem a kollégákat támogatni az üzletek vizuális minőségének ápolásában, fejlesztésében.

Mit jelent számodra a közös munka? Milyen együtt dolgozni Adrival és Barnussal?

Nagyon izgalmas a közös munka Adrival és Barnussal. Ebben komoly segítség, hogy a világlátásunk és habitusunk nagyon hasonló. Mind a szakmai, mind az emberi kapcsolat értékes és gyümölcsöző közöttünk. Inspiráló, hogy rengeteg energiát és figyelmet szentelnek a közös gondolkodásra. Nagyon tudatosan bánnak a lehetőségekkel az üzletek sikeres működése érdekében.

Milyen kapcsolatban vagytok a többi dolgozóval?

Úgy gondolom jó a kapcsolat a kollégákkal. A munkám jellegéből adódóan természetesen nem szokványos a kapcsolat intenzitása, de igyekszünk minden kommunikációs csatornát kihasználni a közös munka érdekében.

Mit jelentenek számodra a virágok? Számodra milyen érzés virágot kapni?

Virágkötő is vagyok. Azt mondják, hogy a bibliai Salamon király sem öltözött úgy, mint a virágok közül bármelyik. És tényleg! Ki tudná velük felvenni a versenyt! Virágot kapni éppen ezért megunhatatlan.

Eszter, a szépérzék dekoratőre

Tartalomhoz tartozó címkék: dolgozóink
Álláshirdetés
Blog