Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Ismerd meg Nórit!

Kárpa Eleonóra, a Szépérzék debreceni virágüzletének virágkötőjeSzeretnénk, ha megismernétek a Szépérzék Virágkereskedelem összes dolgozóját. Ezért minden hónapban felteszünk 13+1 kérdést az egyiküknek, hogy a válaszaikon keresztül ne csak az általuk készített gyönyörű virágcsokrokat, virágboxokat, de a személyiségüket is jobban lássátok, amikor betértek a virágüzleteink valamelyikébe. :) Ebben a hónapban Kárpa Eleonórának tettük fel ezeket a kérdéseket.

1. Hogyan lettél virágkötő?

1999 szeptemberében végeztem a virágkötő tanfolyamon és még a bizonyítványom a kezemben sem volt, de azonnal volt lehetőségem munkába állni. Ekkor nyitott meg a debreceni Tesco áruház a Kishegyesi úton.
Nem tudom pontosan. hogy mikor váltam virágkötővé, mert ugyan megtanultam az elméleti alapokat, ismertem a növényeket és tudtam virágot kötni, de volt egy pillanat amikor rájöttem, hogy virágkötővé válni egy folyamat, rengeteg gyakorlás, továbbképzések és önképzés.

2. Mi a hobbid?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkám egyben a hobbim is. Nem csak megszerettem a szakmám, de talán már értem is. A virágkötő feladata az alkotáson túl, hogy érzelem közvetítő szerepet töltsön be. Ez egy nagyon bizalmas munka, hiszen a vásárlóink jeles eseményeinek részeseivé válunk. Elengedhetetlen a virágok szeretetén túl a tiszteletük. Ha ez megvan valakiben, akkor sajnálja a növényt, amikor száraz a földje, ezért mikor szomjas megöntözi, hiszen ugyebár nem nőttek viráglábai, hogy a locsolókannához vagy az áztató vödörhöz menjenek. ☺
Persze van élet a virágkötészeten túl is, érdekel a gasztronómia és szeretek kirándulni.

3. Mi az, amit leginkább megbecsülsz egy munkatársadban?

A csapatmunkát. Számtalan kollegával, kolleganővel dolgoztam az elmúlt 19 év alatt és eddig még mindig az igazolódott vissza, hogy akiben megvan az akarat, az minden mást is képes megtanulni a szakmáról. Sajnos vagy szerencsére ( ki-ki döntse el maga ☺ )szeretem kihozni a legtöbbet egy-egy alkotásomból, a legjobb tudásom szerint.

4. Ha választhatnál magadnak valamilyen szupererőt, mi lenne az?

Szupererő....hűha! Minden, ami a JÓ fokozására használható. Talán leginkább egy olyan szupererőt szeretnék birtokolni, amivel képessé válhatok kiegyensúlyozottabbá tenni az embereket.

5. Kinek a bőrébe bújnál egy napra és miért?

Mivel nyitott személyiségű embernek tartom magam, ezért szívesen belebújnék 1 napra bárkinek a bőrébe. Miért? Mert mindenkitől tanulhatok valami fontosat!
Szakmailag szívesen belebújnék Boros Attila mester virágkötő bőrébe, aki egyben a VVVMSzE elnöke. Miért? Jó volna látni, hogy országosan és nemzetközi szinten hol áll a magyar virágkötészet és hogy én mit tudok tenni a magam szintjén ahhoz, hogy mindez még jobbá válhasson.

6. Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

A legjobb tanács amit valaha kaptam, hogy az iskolában tanult és a gyakorlatban tapasztalt tudásomat osszam meg másokkal, így kialakult bennem a segítőkészség azoknak, akik tőlem tanulni szeretnének.

7. Van olyan tárgyad, amihez nagyon ragaszkodsz?

Igen. Vannak olyan munkaeszközeim, amiket csak nagyobb virágos ünnepeken használok, ilyen a kedvenc metszőollóm. ( márkát nem írok :D )

8. Ki a kedvenc mesehősöd?

Kedvenc mesehősöm... Valamilyen megfogalmazhatatlan okból kifolyólag a Csip- csup csodákból Kalán néni. ( aki szeretné tudni, járjon utána)

9. Hova utaznál el legszívesebben?

Bárhová szívesen elutaznék, szeretem magát az utazást, a megismerés örömét.
Milyen helyekre? Épp úgy kíváncsisággal tölt el a Holland virágtőzsde és virágmező látványa, mint egy egzotikus tengerparti pihenés vagy egy belföldi kirándulás.

10. Melyik a kedvenc ünneped?

Kedvenc ünnepem az egy időszak, ami a Karácsonyt megelőző adventi készülődés.
Ahogy a hétköznapi rohanások mellett elkezdenek készülődni az emberek és Karácsonyra ünneplőbe öltöztetik környezetüket és szívüket.

11. Idézd fel a legkedvesebb sztoridat a Szépérzéknél!

Sok-sok legkedvesebb pillanatom van, ezért inkább általánosságban fogalmaznám meg, s tudom sok kedves vásárlónk fog most magára ismerni.
Amikor bejött az üzletbe egy fiatalember és tanácsot kért, hogy mit vigyen első randira, s a helyett, hogy egy szál vörös rózsát adtam volna, egy rövid beszélgetéssel kiderült, hogy a lány rajong a tulipánokért, innen eljutottak az eljegyzésig, esküvőig és megszületett 2 tüneményes gyermekük...szóval a legkedvesebb pillanatom az, amikor segíthetek kifejezni mindazt, amit csak virággal lehet.

12. Melyik a kedvenc virágod és miért?

Minden virágot szeretek. Rajongok az éppen trendi klasszikus- romantikus stílus iránt és figyelem ahogy a provence-i stílusú virágokat, mint pl.: levendula, felváltják az angol rózsák, de van egy virág, ami elkápráztat az illatával, bár nem harsány kinézetű. Ő a tubarózsa.

13. Melyik hibát tudod a legjobban megbocsátani egy másik emberben?

Megbocsátani? Felkacagtam...szinte bármit, nem vagyok haragtartó típus! Legkönnyebben talán azokat a hibákat tudom, amik nem szándékosságból vagy lustaságból erednek.

+1. Hogy képzeled el magad 5 év múlva?

Remélem nem meglepő, ha azt mondom, hogy ugyanitt képzelem el magam, talán mester virágkötőként. ☺

 

Tartalomhoz tartozó címkék: dolgozóink
Álláshirdetés
Blog